Első alkalommal a Napsugár Tavon!

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A novemberi Ponty show rendezvényen azon szerencsések közé tartoztam, aki a tombola sorsolás során két napos két fő részére szóló belépőt nyert a NAPSUGÁR 2.horgásztóhoz.

Barátommal a tavaszi táborra időzítettük ezt a kalandot. Sok információt próbáltunk az internetről megtudni a tóról, és magáról a helyről, hogy ki milyen sikereket ért el és milyen véleménye volt a tóról. Felhívtuk a tógazdát, hogy mi a menete, ha ezt a tombolát fel szeretnénk használni, illetve miután a honlapon is fel van tüntetve, hogy lakókocsi bérlésre van lehetőség, biztos, ami biztos, éltünk a lehetőséggel és kibéreltük előre a lakókocsit, és egy csónakot a behúzáshoz.


Április negyedikén telepakoltunk a szülők autóját és elindultunk. Az út Budapestről, nem nagy távolság és gyakorlatilag eltéveszthetetlen, egyrészt a GPS koordináták miatt, másrészt, a honlapon lévő leírás alapján is könnyen oda lehet találni.
Odaérkezésünkkor a tógazda fogadott bennünket. Az idő is nekünk kedvezett, sütött a nap, habár a meteorológia folyamatosan jósolta az esőt. A lakókocsi maga nem az az ötcsillagos szállás, de arra tökéletesen megfelel, ha hideg lenne, vagy az eső elverne bennünket , akkor van egy hely, ahová behúzódhattunk. Melegítő radiátort is kaptunk, ha éjszaka meg akarnánk fagyni. A lakókocsiban található egy mikró, apróbb szekrénykék, illetve egy nagy ágy szerű pihenőhely két fő részére, valamint még egy, egy fő részére kialakított fekvőlehetőség.
Megkaptuk a mentőmellényt, evezőlapátot, és miután kipakoltunk izzítottuk a botokat.
A csónakkal feltérképeztük a tavat. Kaptunk radart is segítségül, hogy hol milyen mély a víz..stb. Itt- ott a tó mélysége elérte a hét métert is.

 


A nap elég nyugodtan indult egy-két halat sikerült fognunk, átlag 6 kg-os halak. Majd miután éjfélt ütött az óra, mintha tudták volna, hogy aludni készültünk, egyszerűen beindultak a kapásjelzők. Az első éjszaka hat halat fogtunk. A halak 2-10 kg- körüli súlyban voltak. Fűszeres és büdös csalikkal értük el ezeket a kapásokat. Reggel ötig folyamatosan jöttek a kapások. Miután pirkadni kezdett úgy hagyott alább a halak kapókedve. Napközben újra pihenés volt. Nem tudtunk aludni a cserebogarak, méhek, szúnyogok miatt, így hát kómás állapotban voltunk egész nap, majd este ismét beindult a halak inváziója. Ismét egész éjszaka folyamatos kapások voltak.

 


Véleményünk szerint, ha rossz idő van és éjszaka, az a legkedvezőbb feltétel ezeknek a halaknak. A halak a sekélyebb vizeken ettek. Rengeteg plató található a tóban és a kagylók ezeken telepednek meg.
A tó kialakítása is kedvező. Vannak sekélyebb laposabb partok, de van meredekebb horgászhely is. Öt bojlis horgálszállás van, melyek kb. 200 méterre vannak egymástól. Csónakból sincs hiány. A tógazda nagyon segítőkész volt.
Van lehetőség a közeli, kiskunlacházai pizzériából ételrendelésre, ha valaki úgy kívánja. Étlapot a tógazda tud adni. Mi cigánypecsényét , és pizzát rendeltünk kettő somlói galuskával. Finom volt.

A lakókocsit 12 óráig kellett elhagynunk. Tíz órakor elkezdtünk pakolni. Kitakarítottuk a lakókocsit, kisöpörtük, letörölgettünk a mikró körül, kiráztuk az ágyra terített lepedőt és sajnos hazafelé indultunk.
A két napos horgászat eredménye: 16 ponty, melynek 90% tőponty
Már sok helyen voltam horgászni, de ilyen szép, egészséges halakat még nem láttam sehol az országban. Se a Pest környéki fizetős horgásztavakon vagy a Pécs melletti híres horgásztavon vagy a szlovák határ melletti ismert bojli horgásztavon. Azoknak a halaknak, melyeket ezeken a vizeken fogtam, szinte mindegyiknek szét volt már szakadva a szájuk, de ezeknek itt teljesen ép, egészséges volt mindenük.

Tóth Gusztáv

Mészáros Richárd

Módosítás: (2012. május 04. péntek, 16:13)

 

Utolsó hírek

Közkedvelt hírek

Gyorskeresés
Hirdetés
Paintball & Airsoft
Ki online
Oldalainkat 31 vendég böngészi