Napsugár 2 Horgásztó - A horgászás és a kikapcsolódás helye!

Carpture Team a II. Napsugártó Kupán

A győztes csapat verseny összefoglalója:

http://www.youtube.com/watch?v=k0snueNoR0A&feature=g-upl

 

 

Első alkalommal a Napsugár Tavon!

A novemberi Ponty show rendezvényen azon szerencsések közé tartoztam, aki a tombola sorsolás során két napos két fő részére szóló belépőt nyert a NAPSUGÁR 2.horgásztóhoz.

Barátommal a tavaszi táborra időzítettük ezt a kalandot. Sok információt próbáltunk az internetről megtudni a tóról, és magáról a helyről, hogy ki milyen sikereket ért el és milyen véleménye volt a tóról. Felhívtuk a tógazdát, hogy mi a menete, ha ezt a tombolát fel szeretnénk használni, illetve miután a honlapon is fel van tüntetve, hogy lakókocsi bérlésre van lehetőség, biztos, ami biztos, éltünk a lehetőséggel és kibéreltük előre a lakókocsit, és egy csónakot a behúzáshoz.

Módosítás: (2012. május 04. péntek, 16:13)

Bővebben...

 

20,40 kg Ponty

Hírek

Az Amatőr Bojlisok Klubja bemutatja:

ABK FARSANGI HACACÁRÉT 2012

a

NAPSUGÁR  HORGÁSZTAVON!

 

Maximum 40 fő!

A Hacacáré kezdete: 2010. február 25. 8 óra

A Hacacáré vége: 2010. február 26. 13 óra

Részvételi díj: 5000 Ft/fő, amely magában foglalja a napijegyet és egy Hajlemász Atti féle étel-csodát (meg szerintem egy reggelit is...)!Megjelenés álarcban, jelmezben tekintettel a farsangra!

A legjobb jelmez viselője ajándékot kap!

 

Szabályok: a Napsugár 2 horgászutó szabályzata szerint

 

Csak, hogy tudd rovat:

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

A magyarság körében

A farsang elnevezése és a legrégebbi szokásadatok középkori német polgári hatásra vallanak, de vannak az Anjouk és Mátyás király udvarából itáliai hatásra utaló adatok is.

A farsang a párválasztás időszaka volt és egyben fontos „esküvői szezon”, mivel a húsvéti böjt időszakában már tilos volt esküvőt tartani. Erre utal az ünnepnapok elnevezése is (pl.: első menyegzős vasárnap = vízkereszt utáni első vasárnap, vő vasárnap = farsangvasárnap az ifjú férj az após kontójára fogyasztott, stb.). A falvakban a legények szervezték a bálokat. A lányok rokonaik közvetítésével bokrétát adtak a kiszemelt legényeknek, akik a farsang végén nyilvános színvallásként a kalapjukra tűzték a bokrétát. A báli szezon és táncmulatság lényege az eljegyzés volt.

Hudo

 

Jelentkezés és feliratkozás:

http://www.abklub.hu/news.php?readmore=247

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Változatlan árakon, 2012-ben!


A téli időszak alatt, mielőtt elindulna hozzánk, előző nap, érdeklődjön a horgászati lehetőségekről telefonon.

foglalás, Bejelentkezés: 0620 240 0578

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy fotó a Max Carp Team-től:

2011.december.28.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szilvesztert két csapat is bojlis horgászattal tölti tavunkon. Eredményeikről hamarosan beszámolunk.

Röviden az első éjszaka történései 2011.12.30. a Guard Carp Team a délután folyamán érkezett meg, mire csónakba szálltak a helykereséshez, már késő este lett. Behúzás után akapások nem várattak sokáig magukra, a házi készítésű csokis és fűszeres bojlikkal öt pontyot sikerült fogni, a 2,9 C fokos vízből. A legnagyobb 8 kg volt.

 

A csapatokra szilveszter éjszaka félig rá fagyott a tó. ennek ellenére is voltak kapások, az egyik kapás után, több tíz méteren keresztül törniük kellett a jeget, hogy a hal fölé érjenek. A kapitális ponty most elmaradt, a halak súlya 3 és 9kg között volt, de kevesen mondhatják el magukról, hogy a szilveszter éjszakát bojlizással töltötték. És ráadásul fogtak is.

B.U.É.K.

A CSAPAT.

 

Radarkép, mélység és vízhőfok.

A végszerelég 2 méter mélyen.

Háttérben a félig befagyott tó.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karácsonyi Bojlizás legszebb fogásai képekben:

 

 

5.8kg

10.8kg

15kg

 

December eleji pontyok:

 

Ádám nem véletlenül nyeri a versenyeinket, december elsején fagypont alatti időben is megmutatta, hogy lehet eredményesen kapitális pontyokra horgászni, mindössze 3-3,5 C fokos vízhőmérsékletnél.

A 48 órás horgászatuk alatt, ketten hét pontyot fogtak, a legnagyobb 11,02kg.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ismét rekord fogás!!!

Ezúttal a ponty rekordunk dőlt meg csütörtök hajnalban 1 szem pop-up csalira 20,40 kg szép potyka! Hal neve: Csody

Módosítás: (2012. január 11. szerda, 07:44)

 

Hírek

 

 

Horgászrend Változás!


Módosítás: (2012. május 12. szombat, 09:39)

Bővebben...

 

Rekord Csuka

 

 

 

 

14 kg

November 10-én Bódi Ferenc horgásztársunk pergetve 14 kg os csukát akasztott és fárasztott ki sikeresen.

Az óriás ragadozó támolygókanálra kapott.

Módosítás: (2011. december 31. szombat, 12:43)

Bővebben...

 

Utolsó hírek

Közkedvelt hírek

Gyorskeresés
Hirdetés
Free Counters
Free Counters
Paintball & Airsoft
Ki online
Oldalainkat 3 vendég böngészi